‏חוקים ‏להטסת רחפן – איך תעשו את זה נכון?

‏חוקים ‏להטסת רחפן – איך תעשו את זה נכון?

‏בשנים האחרונות בישראל יש יותר ויותר אנשי מקצוע, גורמים ממשלתיים, כמו גם אנשים פרטיים אשר רוצים לעשות שימוש ‏באמצעים קלים לצילום מגבוה. ככל שיש יותר ויותר ‏רחפנים ‏תהילים באזורים העמוסים ביותר של מדינת ישראל, כך צריך ליצור סדר ולשמור על הבטיחות של אנשים ושל מקומות שמורים. ‏בדיוק מהסיבה הזו, נוצרו במדינת ישראל חוקים להטסת רחפן ואתם חייבים לעמוד בהם ‏בכל פעם שאתם רוצים לעשות שימוש ברחפן שלכם ולא משנה מהי הסיבה. אז רגע אחד לפני שאתם קונים רחפן, כדאי להבין מה הם חוקים להטסת רחפן בישראל, ‏ולתכנן את ‏תהליכי קבלת האישורים שאתם צריכים לפני שאתם יוצאים ליום צילום. 

אילו חוקים להטסת רחפן קיימים בישראל?

ישנם כמה חוקים להטסת רחפן שחשוב להכיר לפני שאתם מתחילים לעבוד עם הכלי:

  1. קבלת אישור להטסה. ‏לא משנה מהי המטרה שלכם, אתם צריכים לפנות למשטרה ולקבל אישור ‏לפעילות שלכם ‏מבעוד מועד, על פי כל ההנחיות. 
  2. הגדרת גובה הטיסה. באזורים שונים בישראל יש הגבלות מבחינת גובה הטיסה, שכן ישנם אזורים ‏רגישים בקרבת שדות תעופה או ‏באזורים שבהם יש בסיסים של ‏הצבא.  
  3. הגדרת אזור הטיסה. אתם חייבים להגדיר מראש מהו האזור שבו אתם מעוניינים לטוס, ולדווח על כך לרשויות, ארגנת לקבל את האישור ‏הדרוש להפעלת רחפן. בעיקר במרכז הארץ, יש הגבלות על טווח הפעילות בגלל צפיפות אוכלוסין.

‏תכנון מוקדם הוא הפתרון 

‏בכל פעם שאתם רוצים לעשות שימוש ‏בכלי תעופה קלים כמו חן, צריכים להשאיר זמן מחשבה ותכנון ‏בתהליך הבקשה שלכם ‏לקבלת אישור מן הרשויות. בהנחה ואתם לא ממש יודעים איך לנהל את המשימה, יהיה נכון לבקש עזרה של ‏מומחים בתחום בשביל לדאוג לקבל את כל האישורים מבעוד מועד ולצאת לדרך כאשר יש לכם ‏כל מה שצריך על מנת ליצור חוויה עבודה אפקטיבית עם ‏הרחפן שלכם. ‏בין שמדובר על צילום אירועים או על עבודה של מיפוי אזור, ‏יש לכם את כל האפשרויות לתכנן ‏את החוויה בצורה מסודרת.