כולנו מכירים את העץ כחומר גלם פופולרי מאוד ומשתמשים בו למגוון רחב מאוד של מטרות: כיסאות, שולחנות, שידות, ארונות, פרגולות, מסגרות לתמונות ועוד ועוד. מסתבר שגם לטובת הקמת מבנים ניתן להשתמש בחומר הגלם הזה – בניה קלה בעץ הפכה בשנים האחרונות לאחד הטרנדים המובילים וגם לכם כדאי להכיר את השיטה שבאירופה ובארה"ב נהוגה מזה שנים רבות מאוד.
היתרונות של בניה קלה בעץ
* הקמה תוך זמן קצר מאוד – היתרון המרכזי של הבניה הקלה הוא קיצור פרק הזמן בין הרגע שבו החלטתם לבנות מבנה ועד הרגע שבו אפשר להתחיל ליהנות ממנו. למעשה ניתן להשלים בניה קלה בעץ כבר תוך חצי שנה ולפעמים אפילו קצת פחות.
* מסגרת תקציב קבועה – בלי בלת"מים ובלי חריגות כספיות.
* בידוד אפקטיבי – שחוסך לכם הרבה כסף לאורך השנים בזכות הצורך המועט בשימוש בפתרונות חימום וקירור. המבנים נעימים גם בחורף וגם בקיץ, עם מינימום מיזוג או חימום.
* עמידות מרבית – אפילו יותר ממבנים "רגילים" וזאת בזכות החומרים האיכותיים והחיבורים הגמישים בין חלקי הבית.
* ידידותיות לסביבה – יתרון חשוב מאוד של שיטת הבניה הקלה. כדאי לדעת שחלק גדול מאוד מהעבודה על המבנה החדש מתבצע בתוך מפעל, שבאופן טבעי ערוך לסוג כזה של עבודות ולכן זיהום האוויר מינימלי – הרבה פחות בהשוואה למבנה שמוקם בשטח. בעידן שבו כבר ברור שאנחנו חייבים לשנות את הבחירות שלנו כדי לשמור על כדור הארץ, בניה מתקדמת זו היא גם בניה ירוקה – וכדאי כמובן לעודד אותה.
אילו מבנים אפשר להקים בשיטה זו?
בניה קלה בעץ משמשת להקמתם של מבנים מגוונים לשלל מטרות: כיתות לימוד, גני ילדים, משרדי מכירות באתרי בנייה, משרדים זמניים כשיש מצוקת נדל"ן, ועוד.
עוד שימוש רווח הוא כמובן לטובת מגורים. בהקשר זה כדאי להדגיש שבנוסף לכל היתרונות הנ"ל של הבניה הקלה, אפשר להקנות למבנה כל רמת גימור שתרצו וכל מראה מועדף. בנוסף מתאפיינים מבני המגורים בגמישות רבה, כך שקל לשנות את עיצוב הפנים וגם את האלמנטים החיצוניים ובעצם לחדש את המראה במידת הצורך.